Dos and don’ts affarvet hår

Gennem årene, har jeg fået stor erfaring med do’s og don’ts når det kommer til hjemmeaffarvning af håret.

Fra naturens side er jeg helt mørkhåret, men heldigvis tager mit hår virkelig godt imod affarvning, så jeg opnår forholdsvis nemt en helt lys farve. I sin tid affarvede jeg HELE håret en gang om måneden, når udgroningerne var 1cm, brugte udelukkende discountshampoo fra supermarkedet, billige balsams og den fik ikke for lidt med glattejernet HVER dag.

Det burde ikke komme som nogen overraskelse, at et skrøbeligt affarvet hår ikke kan holde til dette i længden og jeg lærte det da også på den hårde måde, da mit hår begyndte at knække når jeg redte det igennem efter bad. Det var som møre elastikker, helt ødelagt.

Først de seneste år, har jeg fundet ud af hvor meget plejeprodukter har at sige, i forhold til at bevare et smukt, glat og stærkt hår, som ikke knækker når man reder det, efter en affarvning.

Do’s ved affarvet hår:

 • Kun affarvning af udgroninger, og ikke hele håret.
 • Brug en god shampoo.
 • Brug silvershampoo et par gange om ugen. Ikke for ofte, da det nogen gange kan tørre håret ud.
 • Brug en GOD hårkur et par gange om ugen min. Denne “åbner” hårstråene op, og kan virke i dybden.
 • Brug en god conditioner spary/ leave-in kur efter hårkuren. Denne lukker hårstråene igen, så fugten bliver inde i hårstråene.
 • Red håret meget forsigtigt, når det er vådt. Red det gerne igennem, inden du vasker håret.

 

Don’ts ved affarvet hår:

 • Affarvning af hele håret og ikke kun udgroninger.
 • Brug af glattejern hver dag.
 • Føntørring for ofte.
 • Discountbalsam.
 • Rede håret igennem, hårdhændet når det er vådt.
 • For ofte brug af silvershampoo.
 • Hårvask hver dag.

 

Kvaliteten af shampooen er selvfølgelig vigtig og ofte kan det bedre betale sig at købe en stor mængde af god kvalitet, da disse ofte er meget drøje i brug i forhold til discountshampooer og så er en silvershampoo selvfølgelig et must!

Af almindelig shampoo, skifter jeg lidt frem og tilbage, alt efter hvad der er på tilbud og ellers bare for at afprøve noget nyt. Lige pt. skifter jeg mellem Tigi Dumb blonde shampoo 750ml, som du kan købe lige her til KUN 99kr. og så Osmo Deep Moisturising Shampoo 1000m. som du kan få lige her, til KUN 149kr.

Derudover har jeg selvfølgelig en silvershampoo, som fjerner de gule undertoner, der nemt kan være i et affarvet hår. Det blå pigment i shampooen, neutraliserer det gule. DOG skal man ikke lade det sidde for længe, da man derved får BLÅT hår i stedet. Bruger Schwarzkopf BC Bonacure Color Freeze Silver Shampoo, som du kan købe HER eller HER. Silvershampoo, anvender jeg et par gange om ugen.

Mine shampooer: Fra venstre: Tigi Dumb Blonde shampoo 750ml. Osmo Deep Moisturising Shampoo 1000ml. Osmo hårkur og Schwarzkopf BC Bonacure Color Freeze Shampoo.

 

Et must til et affarvet platinblond hår, er desuden en virkelig god hårkur. Den bedste jeg til dags dato har prøvet er Angel En Provence Grapefruit Straighten Treatment, som du kan købe HER. Den er helt fantastisk, dejlig tyk konsistens med små mikropartikler, som du med fordel, kan massere ind i håret. Jeg lader denne hårkur virke min. 10min. og nogen gange kommer jeg den i håret, sidder en time foran tv’et, så den virkelig kan virke, inden jeg skyller den ud.

 

To be continued…….

 

MissPink

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *