Verdens bedste hjemmelavede burger

 

Denne burger, er simpelthen Verdens bedste hjemmelavede burger. Burgerbollen er dejlig “svampet” og alt andet end kedelig. Hjemmelavet mayonaise og pickels, som prikken over I’et.

Hjemmelavet burger med hjertesalat, hjemmelavet mayonaise, hjemmesyltede pickels, mild skiveost, rødløg og Heinz tomatketchup.

 

Alt du skal gøre er at følge opskriften her under:

Burgerboller:

  • 2,5 dl mælk
  • 2,5 dl vand
  • 100g gær
  • 2 æg
  • 88g sukker
  • 10 g salt
  • 200 g smør
  • 1,2 kg mel
  • Sesamfrø som topping

Mælken (skal have stuetemperatur) og vand hældes i en skål, gæren tilsættes og opløses. Æggene piskes let med en gaffel og hældes i skålen. Sukker, salt og smør (skal være blødt), tilsættes. Massen røres grundigt rundt. Anvend med fordel en røremaskine. Melet tilsættes lidt efter lidt. Dejen stilles til hævning tildækket i 30min. et lunt sted. Efter hævning, formes 8 boller, som sættes på bageplader. Pensel med et pisket æg og drys med sesamfrø. Burgerbollerne bliver ret store, så hvis man ikke er til “store boller”, kan man med fordel lave 12-16 stk. i stedet. Bages i ovnen ved 200 grader i 12-15 min.

Mayonaise:

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 1/4 – 1/2 tsk. sennep
  • Salt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2,5 dl. olie (gerne en smagsneutral olie).

Æggeblommer, sennep, salt og citronsaft piskes til en luftig masse. Skal piskes GODT inden olien tilsættes. Olien hældes i, en lille smule af gangen og der piskes rigtig godt mellem hver gang man tilsætter mere olie. Hvis man ikke pisker godt hver gang man har tilsat mere olie, bliver konsistensen for tynd, så dette er meget vigtigt. Der smages til med salt og derefter stilles mayonaisen på køl.

Agurkesalat:

  • 1/2 agurk
  • Chili (evt. knust chili).
  • 1 dl. sukker
  • 1 dl. æblecidereddike
  • Peberkorn (ca. 1/2 tsk.)

Agurken skæres ud i meget tynde skiver og lægges i en skål, sammen med peberkorn og chili. Æblecidereddike hældes over og sukkeret tilsættes. Massen røres godt rundt og stilles på køl. Det er en fordel at lave agurkesalaten i god tid, inden den skal spises, så smager det af meget mere.

Burger bøf:

  • 1 kg oksekød
  • Salt
  • Peber

Når jeg laver disse lækre hjemmelavede burgere former jeg 4 store bøf af 1 kg. oksekød, derved får man nogle “ordentlige bøffer”, som passer til de ret store burgerboller, dvs. 4 burgere i alt. Jeg gemmer resterende burgerboller til kommende dages madpakker til børnene, da disse burgerboller er meget bløde og ikke bliver tørre dagene efter de er bagt. Alternativet kan man forme 8 bøf af oksekødet, som selvfølgelig bliver knapt så store. Bøfferne saltes/ pebres og steges på panden og ost kommes på de sidste par. min.

 

Alt samles til en lækker hjemmelavet burger. Husk hjertesalat, rødløg og ketchup……

Verdens bedste hjemmelavede burger.

God appetit.

 

MissPink

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *